5 Tips voor het vinden van een goede puppy cursus

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Duitse herder pup

De meeste nieuwe puppy eigenaren gaan met hun pup een puppy cursus volgen. Maar het cursus aanbod is groot en welke cursus is een goede puppy cursus en welke kies je dan? Waar kan je op letten bij het vinden van een goede puppy cursus en dat is er dus een die bij jou en je Duitse herder pup past. Hieronder lees je 5 tips die je kunnen helpen bij het zoeken naar een goede puppy cursus.

Tip 1: Kies een online training puppy cursus

Dit lijkt misschien niet de mees voor de hand liggende optie maar een online training is beter voor de pup dan een training in de groep. Dit komt omdat iedere pup op zijn eigen tempo leert. Gaat de oefening goed dan kan je verder, is het nog wat lastig kijk dan de video opnieuw en train rustig verder. Daarnaast is het trainen in een grote groep puppy’s voor veel hondje te afleidend. Hij kan zich simpelweg niet goed concentreren met al die leuke speelkameraadjes.

In deze periode is het wel belangrijk de hond te socialiseren met andere honden en dieren maar dit kan prima bij het uitlaten of andere uitjes. Want niet alleen aan andere dieren zal de pup moeten wennen maar ook aan alle geluiden, zoals verkeer hoort in deze periode thuis.

Duitse herder pup

Tip 2: Kies voor lesmethode met clicker

Een clicker kan een erg goed hulpmiddel zijn om je hond attent te maken op gewenst gedrag. Dit komt omdat de timing om het succes te belonen erg nauw luistert. Als de hond het gewenste gedrag vertoont kan je direct de clicker gebruiken zodat hij precies weet welk gedrag goed is. Eerst moet de clicker worden geïntroduceerd bij de pup zodat de pup weet wat de clicker betekend. Het draait dus allemaal om de juiste timing, waarbij de clicker een handig hulpmiddel is.

Tip 3: Kies een puppy cursus met kleine groepen

Als je voor een fysieke training gaat, wat heel begrijpelijk is, kies dan een training waar de groepen klein. Hierdoor is er meer tijd en aandacht is voor jou en je pup. Je kan gemakkelijker vragen stellen over de uit te voeren opdracht. De trainer heeft meer zicht op jou en je pup en kan je beter coachen. De meeste training zal je thuis moeten doen blijven herhalen voor een goed resultaat. Blijf dit ook consequent volhouden.

Tip 4: Kies een geschikte tijd en lokatie

Kies een cursus die op een voor jouw gunstig tijdstip wordt gegeven en een in de buurt wordt gegeven. Als je wekenlang of maanden ver moet reizen voor de training kan dit voor jezelf een hele belasting zijn maar ook voor je pup. Vaak zijn er goede trainingen in de buurt te vinden, de meeste training wordt immers thuis door jezelf gedaan. Bij de cursus worden er handvaten gegeven en vervolgens moet je thuis dagelijks met je pup trainen.

Tip 5: Kies voor een positieve benadering

Als je een puppy cursus hebt gevonden vraag dan altijd even naar de trainingsmethode ze gebruiken. Is dit straffen en belonen en wat is de balans hiertussen? Wordt verkeerd gedrag hier veel in afgestraft of wordt er juist veel positief gedrag beloond en negatief gedrag genegeerd. Aangezien we Duitse herders willen die zelfverzekerd en blij door het leven gaan, ga dus voor een trainingsmethode waar de nadruk voornamelijk ligt op positieve benadering. Je kan ook aan de trainers vragen welke opleiding ze hebben gevolgd, soms zegt dit ook al iets over de trainingsmethode. Kies voor een puppy training met een positieve benadering waar dus de nadruk ligt op belonen, corrigeren mag natuurlijk maar de nadruk moet daar niet op liggen.

Nu je de 5 tips hebt gelezen voor het kiezen van een goede puppy cursus vind je het ook misschien interessant om te lezen over: De opvoeding van je Duitse herder pup 8-16 weken

Duitse herder pup

De eerste 12 maanden van je Duitse herder!

Deze gids geven wij GRATIS weg. Vul je naam en mail adres in en ontvang de gids direct in je mailbox! (check je ongewenste mailbox als je het niet direct binnen krijgt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *