Dé 5 beste riemen voor een Duitse herder 2022!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Een hondenriem elke hondenbezitter heeft er wel een, maar welke koop je voor een Duitse herder? Wat zijn de voor en nadelen van elke riem?

Waar moet een riem aan voldoen voor een Duitse herder?

Als eerste moet de riem geschikt zijn voor het aantal kilo’s van de hond. Een zwaardere hond heeft een andere riem nodig dan een lichte kleine hond. Let hierop bij de aanschaf van je hond. Meestal staat dit er wel bij vermeld.

Dan moet je je afvragen wat je wilt bereiken met de riem. Wil je je Duitse herder dichtbij je houden? Kies dan voor een riem niet langer dan 1,5 meter. Wil je je hond meer vrijheid geven? Kies dan rollijn.

Om je te helpen met het maken van een keuze welke riem het meest geschikt is hebben we hier een top 5 van beste riemen voor een Duitse herder samengesteld.

Nr. 5 Hondenriem – zwart – 1,50 meter

Riem Duitse herder

Deze riem is uitmate geschikt voor training met je Duitse herder. Het is gemakkelijk af te klikken van een halsband. Daarnaast is het sterk genoeg voor een Duitse herder. En met de 1,5 meter die de lijn geeft heb je nog genoeg contact met je Duitse herder om succesvol te trainen.

>> Meer informatie

Nr. 4 Hondenriem met Heupriem voor Grote Honden – Elastische Handsfree Canicross Looplijn – 150 cm – Groen – Quzi®

Riem Duitse herder

Deze riem is ideaal als je je handen vrij wilt houden. De elastische lijn voel je niet elke trekje aan de lijn van je Duitse herder. Handig bij het wandelen of hardlopen. Je kan je hond ook corrigeren met het handvat. Daarnaast kan je sleutels of traktaties makkelijk in het tasje doen zodat je echt je handen helemaal vrij hebt!

>> Meer informatie

Nr. 3 Ferplast Daytona Ga20/200 Lijn – Blauw

Riem Duitse herder

De Ferplast Daytona Lijnen zijn gemaakt van nylon. Ze zijn erg stevig en zijn perfect om uw hond mee te trainen. Ook zit er een zachte binnenvoering in zodat u geen last heeft van krassen op uw hand. De lijnen zijn verstelbaar van 1.20m tot 2m lang. de dikte van de lijn is 20mm.

>> Meer informatie

Nr. 2 Flexi Rollijn New Classic Tape Large 8 m – Hondenriem – Zwart Tot 60kg

Riem Duitse herder

Een riem om je hond de vrijheid te geven. Met deze vrijheid kan hij lekker de beweging krijgen die hij nodig heeft zonder dat jij daar enige hinder van ondervind. Een Duitse herder vindt dat heerlijk! Toch even naar je toehalen omdat je moet oversteken? Geen probleem met deze riem! De knop is soepel en super makkelijk te bedienen.

>> Meer informatie

Nr. 1 Julius-K9 IDC Tuig Zwart 4

Riem Duitse herder

Dit hondentuigje is niet alleen supergoed maar ziet er ook nog eens stoer uit!

Een hondentuigje geeft gelijke belasting aan de spieren en gewrichten, hierdoor wordt de nek veel minder belast. Je kan het gemakkelijk verstellen en heeft een huidvriendelijke binnenvoering.

>> Meer informatie

Twijfel je tussen een hondentuigje en een riem? Lees dan het artikel: Een halsband of tuigje kiezen voor je Duitse herder?

Wil je weten hoeveel beweging een Duitse herder nodig heeft? lees dan het artikel: Hoeveel beweging heeft een Duitse herder nodig?

Trekt je hond veel aan de lijn overweeg dan ook eens een gentle leader. Hier lees je daar meer over.

De eerste 12 maanden van je Duitse herder!

Deze gids geven wij GRATIS weg. Vul je naam en mail adres in en ontvang de gids direct in je mailbox! (check je ongewenste mailbox als je het niet direct binnen krijgt)

Andere mensen lazen ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *