De eerste weken van je Duitse herder pup

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
duitse herder pup

Zodra je Duitse herder pup acht weken is mag je hem meenemen naar huis. Deze eerste weken van je Duitse herder pup bij je thuis zijn vaak spannend. Jij en je pup moeten aan elkaar wennen en alles is nieuw voor de pup. Hieronder lees je hoe je met een simpele basis een leuke stabiele pup krijgt.

Geef je Duitse herder pup structuur

Het is voor een pup belangrijk om een vast patroon te hebben, hierdoor leert hij snel wat er van hem wordt verwacht en wat hij kan verwachten. Deze duidelijkheid geeft hem stabiliteit en zekerheid, hierdoor zal hij zichzelf ook stabiel en zeker gaan voelen. En dat is het doel voor deze eerste weken van je pup.

Hou de volgende structuur aan: spelen, eten, slapen en uitlaten.

Spelen met je pup

Speel regelmatig met je pup. Hierdoor bouw je een goede band op met je pup en dit is gewoon erg leuk om te doen. Speel met verschillende speeltje, zoals een touwklosje of een ander speeltje. Geef je pup ook veel de ruimte om zelfstandig te spelen of op onderzoek uit te gaan. Neem hiervoor ongeveer 1 à 2 uur de tijd.

Je pup eten geven

Na het onderzoeken en spelen is het tijd om te eten. Geef je pup altijd het eten in de bench dit bevestigd voor de pup dat de bench een fijne plek is. Een Duitse herder valt onder de grote honden, geef je pup speciaal puppy voer voor grote honden zoals Royal canin Maxi of koop speciaal Duitse herder pup voer.

Slapen in de bench

Tijdens het eten doe je de bench dicht zodat hij kan gaan slapen. Mocht je pup gaan piepen negeer dit dan. Ook niet naar de pup kijken, want ook oogcontact is een vorm van aandacht. Als de pup uit zichzelf naar de bench gaat, laat je de pup met rust. Dit is zijn veilige zone. Hier wordt hij door niemand gestoord. R`especteer dit en leer dit ook eventueel aan kinderen. De bench moet een fijne en veilige plek zijn voor de pup.

duitse herder pup die kijkt

Uitlaten van de Duitse herder pup

Zodra je pup wakker wordt ga je direct de pup uitlaten. Pak de pup op uit de bench zodat hij geen tijd heeft om zijn behoefte te doen, want een hond zal nooit zijn eigen plek bevuilen en dat is in dit geval de bench. Doe een riempje om hem op de grond te kunnen zetten op de plek van uitlaten. Zodra de hond buiten de bench is zal hij zijn behoefte kunnen gaan doen. Bij het uitlaten wacht je tot je hondje gaat plassen of poepen, beloon dit direct.

Opvoeden van je Duitse herder pup

Tijdens het invoeren van deze structuur, kan je ook beginnen met opvoeden van je pup. Begin met kleine dingen zoals het op commando zitten. Neem alleen wel goed de tijd om deze basis goed te implementeren. Hier zal jij en je pup de rest van zijn leven plezier van hebben want een stabiele hond is trainbaar en zal niet snel overgaan tot ongewenst gedrag.

De eerste 12 maanden van je Duitse herder!

Deze gids geven wij GRATIS weg. Vul je naam en mail adres in en ontvang de gids direct in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *