Kan een Duitse herder en een baby samen?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Vaak wordt gedacht dat Duitse herders niet samen met een baby kunnen maar dit is niet helemaal waar. Dit hangt heel erg af van het karakter en voornamelijk van je opvoeding van je Duitse herder. Laten we wel voorop stellen dat Duitse herders dieren blijven en dieren hebben een (hoe voorspelbaar ze altijd ook zijn) een kleine onvoorspelbaarheid in zich. Laat daarom nooit je baby (of kindje) alleen met je Duits herder. Ook al zijn ze heel lief tegen jouw en je kindje. Lees hier waar je op moet letten als je een Duitse herder en een baby hebt. Of een baby of Duitse herder krijgt.

Duitse herder en kind

Het karakter van je Duitse herder

Als je een Duitse herder koopt of juist een baby krijgt kan je afvragen of een Duitse herder en een baby wel een goede combinatie is. Dit hangt af van onder andere het karakter van je Duitse herder. Je Duitse herder moet een stabiel zijn en zelfvertrouwen hebben. Met stabiel bedoelen we voorspelbaar en trouw en loyaal zijn naar zijn baas en zijn/haar gezin. Een hond met zelfvertrouwen is stabiele hond een onzekere hond zorgt voor een onvoorspelbare hond.

Zelfvertrouwen is nodig zodat de hond voorspelbaar kan zijn en niet angstig is. Een angstige onzeker hond is een onvoorspelbare hond en dat is geen goede combinatie met kinderen. Baby’s (en kinderen) kunnen nog voor de hond, onvoorspelbare (soms ook onaangenaam voor de hond) dingen doen. Je Duitse herder moet daarmee kunnen omgaan. Als je hond hier niet mee kan omgaan en angstig wordt kan hij onvoorspelbare dingen gaan doen zoals bijten. En dat is natuurlijk iets wat je absoluut niet wilt!

De opvoeding van je Duitse herder en een baby

Duitse herder Handboek >>

Opvoedboek Duitse herder

Om je Duitse herder samen met je baby tot een succes te laten zijn is de opvoeding van een Duitse herder erg belangrijk. Zorg voor een stabiele rustige Duitse herder. Als je een baby krijgt laat je hond dan voordat de baby er is al wennen aan de nieuwe spullen door bijvoorbeeld de box alvast in de kamer te zetten. Leer dan bijvoorbeeld je Duitse herder dat de box een verboden gebied is.

Als de baby er is laat dan je hond aan de baby ruiken eventueel een beetje aan snuffelen. Maar zorg er voornamelijk voor dat dit een zeer positieve ervaring wordt voor je hond. Aai en knuffel je hond met de baby in de buurt.

Als je een Duitse herder pup krijgt en een baby hebt dan kan je je pup even laten ruiken. Puppy’s hebben scherpe tandjes en moeten nog veel leren het dus belangrijk om deze snuffel/contact momenten tussen baby en pup kort en onder onder toezicht te houden.

Wil je ook weten hoe je de eerste weken met je pup goed doorkomt? Lees dan hier verder!

Verdeel je aandacht tussen je Duitse herder en de baby. Neem hem lekker mee bij een wandeling met de baby in de kinderwagen. Maar zorg vooral dat je Duitse herder goed wordt opgevoed als je hem samen met een baby in huis hebt. Of een Duitse herder dus samen met een kindje kan hangt dus heel erg af van JOU! Als je niet van plan bent tijd en energie te stoppen in je Duitse herder dan is dat niks voor jou. Neem dan liever geen hond.

Maar als je wel graag een Duitse herder en een kindje hebt/wilt dan kan dat zeker. Zorg dat je je Duitse herder goed opvoed door een goede methode toe te passen. Een methode die praktisch toe te passen en een die bewezen werkt! Het handboek voor Duitse herders is helemaal toespitst op Duitse herders en de opvoeding daarvan. De reviews daarvan zijn dan ook zeer positief en als je toch niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug!

De eerste 12 maanden van je Duitse herder!

Deze gids geven wij nu GRATIS weg. Vul je naam en mail adres in en ontvang de gids direct in je mailbox! (check je ongewenste mailbox als je het niet direct binnen krijgt)

Andere mensen lazen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *