Duitse herder valt uit naar andere honden

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Opeens gebeurt het… je Duitse herder valt uit naar een voorbijgaande hond! Hij blaft en trekt aan de lijn om naar de andere hond te gaan. Waarom doen ze dit en wat kan je er tegen doen om dit te op te lossen of nog beter om dit te voorkomen!

Achterhaal de oorzaak van zijn gedrag

Als eerste is het belangrijk achter de oorzaak te komen. Waarom valt je Duitse herder uit naar andere honden?

Valt je Duitse herder uit naar alle honden of is het bijvoorbeeld alleen reuen/ teefjes of zijn het een paar specifieke honden in je omgeving? Als je hond uitvalt naar andere hond met een specifiek kenmerk dan is heel vaak de oorzaak dominantie. Het is voor je hond niet duidelijk wie er dominanter is..hij of de ander..?

Een andere oorzaak zou kunnen zijn is dat hij beschermend is. Hij wilt jou beschermen tegen andere honden. Je Duitse herder zal dan waarschijnlijk tegen alle honden blaffen.

Een andere oorzaak kan zijn angst. Angst kan door allerlei redenen ontstaan, bijvoorbeeld onzekerheid of een nare ervaring. Je kan angst herkennen aan dat hij zijn tanden laat zien en zijn staart tussen zijn poten houdt. Hij kan in eerste instantie er dan dominant en agressief uitzien maar in werkelijkheid is hij dus angstig.

Pak het gedrag van je Duitse herder consequent aan

Nu je de oorzaak hebt achterhaalt waarom je Duitse herder uit valt is het tijd voor actie!

Dominantie: Is de oorzaak dominantie dat betekent of uitvechten of elkaar vermijden en aangezien het eerste GEEN optie is, blijft vermijden over. Vermijden kan je doen door letterlijk om te lopen als desbetreffende hond(en) tegenkomt. Of door je hond af te leiden met zijn favoriete bal of iets lekkers. Maar let hierbij op dat zodra hij de hond wel in het zicht krijgt hij vaak niet meer af te leiden is…

Beschermend: Is je Duitse herder té beschermend naar jou toe? Dan kan je je Duitse herder laten zien dat je niet beschermd hoeft te worden. Dit doe je door zelfverzekerd te lopen en door te laten zien dat andere honden geen gevaar zijn. Zodra je ziet dat je hond zich gaat focussen op een andere hond, tik heb dan even in zijn zij om hem uit zijn focus te halen.

Angst: Angstige honden zijn moeilijk af te leiden en moeilijk te corrigeren. Angst maakt het gedrag van de hond ontzettend onvoorspelbaar. Dit maakt het aanpakken van het gedrag ook lastiger. Probeer de zelfverzekerdheid van je Duitse herder te vergroten door hem veel succes te laten ervaren en hem te belonen bij positief gedrag.

Welke gedrag je ook aanpakt bij je Duitse herder de sleutel tot succes is consequentie en zonder twijfel. Duitse herders zijn enorm intelligent en zullen enige twijfel direct doorhebben. Zodra ze twijfel merken bij de baas voelen zij de noodzaak om het leidinggeven over te nemen, want alleen de sterke en zelfverzekerde zullen overleven in de natuur. Zorg dat ze geen twijfel bespeuren en dat je de aanpak consequent blijft uitvoeren alleen dan zul je bij een Duitse herder succes boeken. Als het gedrag niet verbetert schakel dan altijd een professionele hulp in.

Verdiep je in het gedrag van je Duitse herder

Nu is het gedrag lezen van je Duitse herder best lastig. Want hoe zie je of je hond angstig is of dominant? En wat als je aanpak niet werkt? Kennis over je Duitse herder is hierin onmisbaar, wil je succes hebben in je opvoeding zul je je moeten verdiepen in het gedrag van je Duitse herder! Anders blijf je aanmodderen en zal je altijd een strijd moeten voeren met je Duitse herder. Een strijd die bij jou uiteindelijk leidt tot vermoeidheid en frustraties.

Zodra je op dat punt bent beland (van frustratie en vermoeidheid ) is het heel moeilijk weer energie vrij te maken om het gedrag van je Duitse herder aan te pakken. Je denkt dan laat maar… of je vermijd alle plekken met honden en/of mensen. Zonde natuurlijk want Duitse herders zijn prachtige en intelligente dieren die fantastische huisdieren kunnen zijn. Het Duitse herder handboek helpt je om dit inzicht te krijgen. Het geeft je de juiste handvaten om het gedrag te leren lezen van je Duitse herder. Bekijk de reviews van de mensen die je voor gingen! En is het handboek is nu maar 37 euro! Is het boek toch niks voor jou? Geen probleem dan krijg jij gewoon je centjes terug! Je hebt voor dat geld dus niks te verliezen alleen maar te winnen!

handboek

Schaf nu het e-boek Handboek voor de Duitse herder aan!

En ontvang de 5 bonussen voor maar 37,-

60 dagen, niet goed geld terug garantie !

 

Hier downloaden

Lees ook:

2 reacties op “Duitse herder valt uit naar andere honden

  1. Beste Marjan,

   Helaas hebben we geen papieren handboek. Het voordeel van het digitale handboek zijn de levenslange gratis updates!
   Als je het toch niet fijn vindt kan je binnen 60 dagen je geld terug krijgen. Nu zijn er tijdelijk 5 extra gratis bonussen.
   Het Duitse herder handboek

   Met vriendelijke groeten,
   Team Alles over Duitse herders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *