Een Duitse herder of Labrador retriever kopen?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Je wilt graag een hond maar je twijfelt tussen een Duitse herder of een Labrador retriever. Dit zijn de 2 meest populaire rassen Nederland. Niet voor niks natuurlijk, maar deze twee rassen hebben wel een heel ander karakter en andere behoeftes. Hoe weet je nu wel ras het best bij je past? Hieronder laten we de verschillen en overeenkomsten zodat je een goede beslissing kan maken tussen de 2 rassen.

Wat zijn de karakterverschillen van de Duitse herder en Labrador retriever

Hieronder staan de overeenkomsten en verschillen tussen de Duitse herder en een Labrador retriever in een tabel weergegeven Hierdoor kan je gemakkelijk de overeenkomsten en verschillen snel zien.

Duitse herderLabrador retriever
UiterlijkHoogte: 55-65 cm hoog
Gewicht: 22 – 40 kg
Kleuren: Zwart, geel/bruin/ asgrauw
Gemiddelde leeftijd: 12 jaar
Hoogte: 54-57 cm hoog
Gewicht: 25 – 35 kg
Kleuren: Zwart, Buirn en Blond/ Fox kleurig
Gemiddelde leeftijd: 12 jaar
KarakterMoedig, aanhankelijk, fel, intelligent, temperamentvol, waakzaam en moedig wilt graag werken met zijn baas.Aanhankelijk, intelligent, zeer sociaal, wilt graag baas plezieren.
BewegingsbehoefteHeeft veel bewegingsbehoefte waar zeker gehoor aan moet worden gegeven.Gemiddeld bewegingsbehoefte, legt zich erbij neer als er geen beweging wordt gedaan.
LeervermogenIntelligente hond en wilt graag werken voor de baas, maar heeft wel leiding nodig, hij kan anders gaan domineren. Blijft uitdagingen nodig hebben.Intelligente hond en makkelijk te trainen wilt graag zijn baas plezieren. Blijft het leuk vinden om te werken voor zijn baas maar is niet noodzakelijk.
Sociale aanlegMits heel goed aangeleerd in de jonge jaren van de Duitse herder kan hij sociaal zijn.Sociaal in aanleg, aandacht aan besteden in jonge jaren is voldoende.
GezondheidMatige gezondheid.
Vaak: Heupdysplasie, heup/kom problemen
Regelmatig: allergie├źn, huidontsteking, chronische oogontstekingen en dwerggroei
Matige gezondheid.
Vaak: Elleboogdysplasie en heupdysplasie
Regelmatig: obesitas of later leeftijd. omgevingsallergie en oorontstekingen
Duitse herder en hond

Nu je de verschillen en overeenkomsten van een Duits herder en een Labrador retriever hebt gelezen kan je een gerichte beslissing nemen. Heb je veel vrije tijd en vind je het leuk om te trainen met een welwillende intelligente hond? Ga dan voor de slimme Duitse herder. Heb je minder tijd en wil je een gezellig gezinslid? Ga dan bijvoorbeeld voor de lieve Labrador retriever. Lees hier meer over het karakter of kenmerken van de Duitse herder.

De eerste 12 maanden van je Duitse herder!

Deze gids geven wij GRATIS weg. Vul je naam en mail adres in en ontvang de gids direct in je mailbox! (check je ongewenste mailbox als je het niet direct binnen krijgt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *