Het karakter van een zwarte Duitse herder korthaar

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Een niet veel voorkomende verschijning is de zwarte Duitse herder korthaar, naast dat dit een prachtige verschijning is heeft hij ook nog een fijn karakter. Lees hier meer over de karaktereigenschappen en over de opvoeding van een zwarte Duitse herder korthaar.

2 typen Duitse herders

duitse herder

Er zijn binnen het Duitse herder ras 2 typen namelijk de Duitse herder stokhaar (korthaar) en de Duitse herder langstokhaar (langhaar). De stokhaar wordt vaak korthaar benoemd. Binnen deze 2 typen heb je verschillende kleurencombinaties zwart, askleurig of eenkleurig zwart of zwart met regelmatig bruine of gele tekeningen. Je hebt zwarte Duitse herders met langstokhaar (langhaar) en met stokhaar (korthaar). Beide type vallen dus onder hetzelfde ras, de Duitse herder maar hebben andere uiterlijke kenmerken.

Duitse herders korthaar komen het meeste voor en korthaargenen zijn dominant ten opzichte van de langhaargenen. Als je hier meer over wilt lezen over de dominatie van kenmerkgenen bij een Duitse herder korthaar lees dan hier verder.

Wil je meer weten over een Duitse herder korthaar lees dan hier even verder.

Zwarte duitse herder

Karakter van een zwarte Duitse herder korthaar

De karaktereigenschappen van een Duitse herder zijn:

  • Gehoorzaam
  • Trouw
  • Aanhankelijk
  • Waakzaam
  • Moedig
  • Sociaal
  • Temperamentvol

De zwarte Duitse herder korthaar is een Duitse herder en heeft dus geen andere karaktereigenschappen dan Duitse herders met een andere kleur vacht. Behalve de kleur van zijn vacht verschilt hij in principe dus in karaktereigenschappen niet van andere Duitse herders. Sommige karaktereigenschappen zijn wel sterker aanwezig dan de andere karaktereigenschappen. Bij het selecteren van 2 ouderdieren wordt er gelet op dat deze eigenschappen sterk aanwezig zijn waardoor de eigenschap bij de pup evenveel of meer aanwezig zal zijn. De eigenschap wordt er als het ware erin gefokt.

Denk maar aan de karaktereigenschappen moedig en felheid bij kortharige Duitse herders die worden ingezet voor politiewerk of ander reddingswerk. En waakzaam bij bewakingshonden. Een zwarte Duitse herder komt nog niet heel vaak voor waardoor er nog niet specifieke karaktereigenschappen meer aanwezig zijn dan andere.

Handboek Duitse herders

Gedrag

Zoals je gelezen hebt heeft een Duitse herder een heel fijn karakter mits hij goed is opgevoed en getraind.

Het is belangrijk om hier vroeg mee te beginnen en hier nooit meer mee te stoppen. Natuurlijk zal in het beginjaren als pup je veel moeten aanleren en daar zal je veel tijd en aandacht aan moeten besteden. Maar als de regels eenmaal duidelijk zijn voor je zwarte Duitse herder dan is het ook belangrijk dat je dit nog regelmatig met hem doorneemt en probeer dan ook niet te verslappen, zit = zit en niet na 5 x “zit” roepen. Ondanks dat je veel tijd en aandacht aan je hond besteed kan het voorkomen dat je Duitse herder toch ongewenst gedrag vertoond. Ten eerste dit overkomt veel mensen en bijna altijd is er iets te doen aan het ongewenste gedrag. Hoe je ongewenst gedrag het beste kan aanpakken kan je lezen in het e-boek Honden Training geheimen. Dit boek is afgestemd op het trainen van specifiek Duitse herder!

Duitse herder pup

De eerste 12 maanden van je Duitse herder!

Deze gids geven wij GRATIS weg. Vul je naam en mail adres in en ontvang de gids direct in je mailbox!

Andere mensen vonden ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *