Hoort een witte Duitse herder ook bij het ras Duitse herders?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Witte Duitse herder

Een zeldzame maar prachtige verschijning is de witte herdershond. Deze herders hebben een helemaal witte vacht. Ze horen niet officieel bij het ras Duitse herders omdat de witte vachtkleur niet als geregistreerde kleur bij de Duitse herder ras staat. De vacht kleuren van Duitse herders die wel officieel zijn erkent zijn helemaal zwart, ijzergrauw, askleurig of regelmatig bruine of gele tekeningen. De witte variant is nog niet een erkende kleur binnen het hondenras en een zeldzame vachtkleur.

Dit lijkt heel erg veel op de Zwitserse herder, die is namelijk ook helemaal wit en heeft herder achtige kenmerken maar de vacht van de Zwitserse herders zijn doorgaans zachter vacht en ze hebben een spitsere kop dan de Duitse herders.

De kenmerken

Binnen het ras Duitse herder kennen we twee type namelijk de Duitse herder langstokhaar (langhaar) en de Duitse herder stokhaar (korthaar). Binnen beide types kan de vacht verschillende kleuren hebben zoals dus helemaal wit. Er bestaat dus een look-a-like witte Duitse herder langhaar en een look-a-like witte Duitse herder korthaar. We moeten look-a-like zeggen omdat ze nog niet erkent zijn.

De gezondheid

De gezondheid van een witte Duitse herder is moeilijk te bepalen. Het zijn geen albino honden al kan het bij sommige honden wel zo zijn! Als je meer wilt weten over de gezondheid van je witte Duitse herder is het raadzaam om naar de gezondheid van de ouders te bekijken in een stamboom maar waarschijnlijk heeft je hond geen stamboom omdat het nog niet erkent is binnen het ras. Als het nog niet erkent is dan is je hond officieel niet een Duitse herder en krijgen ze geen stamboom.

Waarschijnlijk vind je het ook interssant om meer te lezen over de voor- en nadelen van een stamboom, lees dan hier verder.

verzekering

Het is verstandig om de hond zijn gezondheid te laten nakijken bij een dierenarts. Deze checkt zijn gezondheid op dat moment, maar deze zal niet erfelijk belaste gezondheidsziektes opsporen. Deze komen vaak in de loop van de jaren naar voren of zijn door dure onderzoeken te achterhalen. Het kan in deze situatie verstandig zijn om je hond te verzekeren. Hiermee voorkom je onaangename rekeningen in de toekomst bij de dierenarts.

Het karakter

Het karakter van een witte Duitse herder is waarschijnlijk hetzelfde als de Duitse herders met een andere vachtkleur maar doordat ze nog niet officieel tot het hondenras Duitse herders behoren is dit niet met zekerheid te zeggen. Het is namelijk niet te achterhalen welke voorouders hij heeft gehad en andere hondenrassen/typen brengen ook andere karaktereigenschappen met zich mee. De karaktereigenschappen van een Duitse herder zijn, waaks, trouw, loyaal, intelligent, aanhankelijk, moedig, zelfbewust en temperamentvol. Deze karaktereigenschappen zijn bij iedere Duitse herder in meer of mindere mate aanwezig.

Witte Duitse herder aanschaffen

Als je een witte look-a-like Duitse herder wilt aanschaffen dan zal je op zoek moeten gaan naar een geschikte fokker. Waar let je op bij het kiezen van een goed fokker en aan welke prijzen kun je denken als je een Duitse herder pup gaat kopen. Lees in dit artikel waar je het beste op kan letten en bespaar jezelf tijd en geld.

reclamebar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *