Wat is de perfecte maat bench voor een Duitse herder?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Bijna alle hondenbezitters hebben wel een bench, maar hoe groot moet de bench zijn voor je Duitse herder? Je wilt er natuurlijk zijn hele leven gebruik van kunnen maken. Maar een bench die te groot is voor een Duitse herder kan hem alleen maar onrustig maken. Een perfecte maat is daarom belangrijk.

Duitse herder in bench

Een te kleine maat bench voor een Duitse herder

Een bench is te klein voor een duitse herder als hij er niet goed in kan liggen. Hij hoeft zeker niet helemaal languit te liggen maar hij moet wel over de hele lengte van de Bech kunnen liggen. Dus hij moet met een rechte rug in de bench kunnen liggen. De lengte van de rug is dus belangrijk. Gemiddeld genomen is de lengte van schoft tot staart 90 cm. Dus de lengte van de bench moet minimaal 110 cm zijn. Dan moet je Duitse herder er natuurlijk gemakkelijk in kunnen lopen. Het is natuurlijk niet fijn als hij door zijn poten moet zakken om in de bench te kunnen. Dus schofthoogte +5cm voor speling is de minimale hoogte van de bench. Dat houdt in dat de hoogte van de bench minimaal 70 cm moet zijn.

Een te kleine bench kan voor een Duitse herder lichamelijk niet prettig zijn. Hij kan daar moeilijk “zijn draai” vinden. Veel opstaan en opnieuw gaan liggen kunnen tekenen zijn van een te kleine bench. Ook kunnen zitten (met gebogen hoofd) is erg fijn voor een hond.

Een te grote maat bench voor een Duitse herder

Nu wil je het allerbeste voor je Duitse herder, wie wil dat nou niet?! En je hebt net gelezen dat een te kleine bench niet fijn is voor je Duitse herder. Dus dan maar een grote bench toch? Nou nee. In een te grote bench heeft je Duitse herder te veel bewegingsvrijheid. Nu hoor ik je denken.. Maar bewegingsvrijheid is toch JUIST fijn. Nee, te veel bewegingsvrijheid is niet goed voor je Duitse herder. Ze kunnen dan nog te veel bewegen waardoor ze onrustig kunnen blijven. Ze kunnen dan hun rust niet vinden en een bench moet een rustpunt zijn. Ze moeten rust vinden door de beperkte bewegingsvrijheid.

Als je Duitse herder nog een pup is dan zal in eerste instantie de bench te groot zijn. Dit kan je oplossen door de bench te halveren door bijvoorbeeld 2 kratten erin te zetten. De kratten zorgen er dan voor dat je Duitste herder pup nog maar de helft aan bench ruimte overheeft. Zeker voor een jonge, vaak nog drukke honden is het erg belangrijk de bewegingsvrijheid te beperken zodat ze sneller de rust vinden.

Wat is de perfecte maat bench?

De perfecte maat bench voor een Duitse het is dus ongeveer 120x74x 80 of net een paar centimeters daarboven. Ga dus niet voor een veel grotere bench of een veel kleinere bench. Tenzij het voor een pup tijdelijk is, dat kan wel maar weet dat hij hier binnen een half jaar is uitgegroeid. Niet alleen de maat van de becnh is belangrijk, ook moet de bench stevig zijn. Duitse herders hebben de neiging om op veel spullen de bijten waarvan onder andere de bench vaak slachtoffer van is.

De bench als rustpunt

Duitse herder in Bench

Jij en je Duitse herder moeten de bench zien als rustpunt. Hier slaapt en rust je Duitse herder. Als hij in de bench zit is er rust. Door met deze instelling de bench te zien zal de bench geen strafplek worden. Voor veel honden is de bench een strafplek waar hij in wordt gedaan als hij stout is geweest of als zijn baas weg moet en dan ook nog zonder hem nota bene!

Door deze instelling ga je ook anders om met de bench en je Duitse herder. Je zet je Duitse herder niet alleen in een bench als je weg moet maar ook als je een lange wandeling hebt gemaakt. Natuurlijk zul je je Duitse herder in de bench moeten doen als je weggaat maar probeer dat dus goed te timen. En niet alleen op die momenten de bench te gebruiken. Als je Duitse herder dan in de bench zit gun hem dan ook rust, laat hem met rust, dus ook de visite moet hem dan met rust laten. En zeker geen ” aapjes kijken”. Door naar hem te kijken geef je hem ook aandacht en dan denkt hij iets te moeten. Gun hem rust die hij verdient. En zorg dat hij die ook krijgt door ook je bezoek dit uit te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *