Top 3 beste puppybrokken!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Puppybrokken

Welke puppybrokken koop je voor je Duitse herder pup? Internet en de dierenwinkels liggen vaak meerdere puppybrokken in de schappen. Er is zoveel keuze dat we last krijgen van keuzestress.. Welke moeten we kiezen voor onze Duitse herder pup? Het voer moet worden afgesteld op ras (grote van de honden), leeftijd en eventueel nog op karakter van de hond. Hieronder hebben we een top 3 samengesteld voor het beste puppybrokken voor een Duitse herder pup van dit moment!

Wat moet er in de puppybrokken zitten?

Op de verpakking van het hondenbrokken staan meestal de ingrediënten vermeld. Maar welke hoeveelheid van welk ingrediënt is goed voor een Duitse herder pup? Puppybrokken bevatten meer procent eiwit- en vetgehalte dan volwassen hondenvoer.

Het eiwit gehalte in puppyvoer moet tussen de 23-29%. Het vetgehalte voor een pup moet liggen rond de 14%. Omdat hondenvoer eigenlijk vlees moet zijn moet er ook een groot deel van het hondenvoer uit vlees bestaan. Het vlees gehaald moet minimaal liggen tussen de 20-25%.

Nr 3. Royal Canin German Shepherd Puppy

Bekend en betrouwbaar

De royal canin staat op nummer 3. Dit merk wordt heel veel gebruikt en is daardoor een vertrouwd en betrouwbaar merk geworden. Heel veel honden “doen” het goed op dit merk. In deze Duitse herder variant is de samenstelling nog beter afgesteld op de benodigdheden van het ras. Zoals ingrediënten ter bescherming van het kraakbeen om gewrichtsproblemen tegen te gaan.

Het vleesgehalte van de royal canin is 20-25% prima waarde dus. Het eiwit gehalte is perfect en ligt op 30%. Het vetgehalte is perfect namelijk 16%. Kortom uitstekend puppyvoer voor de Duitse herder!

>> Meer informatie

Nr 2. Chocopee CNL Maxi

Goede kwaliteit en goedkoper!

De Chocopee heeft goede hondenbrokken voor een goede prijs. Er zijn verschillende smaken zodat er voor iedere pup wel een goede bij zit.

Het vleesgehalte is 25%, dit is dus prima. Het eiwitgehalte ligt op 24% en het vetpercentage is 14%, prima voor een opgroeiende Duits herder pup dus.

>> Meer informatie

Nr. 1 Yourdog Duitse herder pup voer

Hoge kwaliteit!

Yourdog staat vanwege zijn hoge kwaliteit op nummer 1. Het bestaat uit 30% vleesgehalte. Dit is een van de weinige hondenbrokken die zo een hoog vleesgehalte hebben. En dat moet eigenlijk de basis zijn van de hondenbrokken

Verder bestaan het puppyvoer uit 28% eiwit, dit is dus perfect voor de spieropbouw van je Duitse herder pup. Het bestaat uit 16% vet wat ook een perfecte waarde is om voldoende vetten binnen te krijgen om te groeien.

Het voer is afgestemd specifiek op een Duits herder voor een mooie glanzende vacht en een goede darmflora.

>> Meer informatie

Natuurlijk zijn er nog veel meer merken en soorten puppybrokken en zitten hier ook zeker hele goede brokken tussen. Blijf altijd goed kijken

Hoe kan je zien of het puppybrokken goed zijn voor je Duitse herder pup?

Niet elke hond is natuurlijk hetzelfde. De ene Duitse herder pup doet het goed op Royal canin en de ander doet het beter op Yourdog. Maar waar merk je dat aan? Waar moet je op letten om te zien of je hond alle voedingsstoffen, eiwitten, vetten en mineralen wel voldoende binnen krijgt met de puppybrokken?

Om te zien of je pup voldoenden voedingsstoffen binnen krijgt is het belangrijk te letten op de vacht. Is zijn vacht mooi glanzend en is hij alert/ actief? Perfect! Is zijn vacht een beetje dof, en is hij wat sloom? Dan is dat een teken om naar zijn voer te kijken. Als je overstapt op andere brokken gaat dit vaak gepaard met enkele dagen diaree. Let wel op de diarree moet slechts enkele dagen zijn, als de diaree aanhoud, zeker bij een puppy is het goed op de dierenarts te raadplegen.

De eerste 12 maanden van je Duitse herder!

Deze gids geven wij GRATIS weg. Vul je naam en mail adres in en ontvang de gids direct in je mailbox! (check je ongewenste mailbox als je het niet direct binnen krijgt)

Andere mensen lazen ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *