Voerbak voor een Duitse herder kopen?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Een goede voerbak voor je Duitse herder uitkiezen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Aan welke eisen moet een voerbak voldoen? Dat lees je hier.

voerbak

Makkelijk afwasbare voerbak

Een voerbak voor je Duitse herder moet makkelijk af te wassen zijn. Het regelmatig afwassen van een voerbak is belangrijk zodat er geen bacteriën in de bak kunnen groeien. Een voerbak van bijvoorbeeld rvs, dit is erg gemakkelijk schoon ter maken en blijft na vaak afwassen nog erg mooi. Er komen geen roestvlekken op de voerbakken na afwassen waardoor deze voerbakken erg lang mee gaan! Ideaal voor een hondenliefhebber!

Sterk materiaal

Naast dat je voerbak schoon moet kunnen maken is het ook belangrijk dat de bak sterk is. Duitse herder zijn sterke honden die graag op voorwerpen kauwen. De voerbak moet het (kortdurend) kauwen van je Duitse herder aan kunnen. Je wilt natuurlijk niet dat een stukje van de voerbak afbreekt die hij per ongeluk kan doorstukken. Zorg er altijd voor dat je echte hondenvoerbakken hebt die sterk zijn. Dit is natuurlijk ook handig voor tijdens het afwassen van de bakken.

Daarnaast moet de standaard van de voerbak ook stevig zijn zodat de voerbakken niet gemakkelijk om te gooien zijn of gemakkelijk uit de standaard komen.

Juiste hoogte

Het meest comfortabele voor je Duitse herder is als de voerbakken op de juiste hoogte staan. Dat wil zeggen dat ze rechte nek kunnen eten, in plaats van met gebogen nek naar de grond. Je plaatst de voerbak eenvoudig op schofthoogte van je Duitse herder en je hebt de juiste hoogte te pakken. De juiste houding zou zorgen voor een betere spijsvertering en is ook comfortabeler voor je hond. Neem dus altijd een voerbak die je in hoogte kan verstellen. Zeker als je een opgroeiende hond hebt is dit belangrijk.

Duitse herder pup

Ruime voerbak

Kies ook een voerbak waarbij de portie per keer 3 of 4 keer in zou kunnen passen. Zo heeft je herder meer ruimte om het eten te pakken, hij kan zijn bek beter openen. Daarnaast valt er veel minder eten naast de voerbak, dat scheelt weer opruimen en schoonmaken, als zal je Duitse herder het ernaastgevallen eten niet laten liggen…

Voorbeelden van voerbakken voor je Duitse herder

Welk voer geef je je Duits herder?

Welk voer je aan je Duitse herder geeft hangt natuurlijk af van zijn leeftijd. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van het juiste voer?

Ben je ook benieuwd naar welk voer je je Duitse herder het beste kan geven. Lees dan het artikel: Welk voer geef ik een Duitse herder?

Andere mensen lazen ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *