Wat vinden Duitse herders leuk?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Je hebt een Duitse herder en je wilt het graag leuk met hem hebben of je wilt graag met hem trainen en hem een beloning geven. Maar wat vinden Duitse herders nu eigenlijk leuk? Houden ze van zwemmen, spelen of is rennen de meest geliefde hobby?

Duitse herder rent

Duitse herders vinden spelen met de bal leuk

Een bal of een vergelijkbaar item is het meest geliefd bij Duitse herders. Ze houden enorm van spelen met hun baas en een bal! Niet gek natuurlijk want Duitse herders zijn erg gericht op hun baas en willen dan ook niets liever dan ook spelen met hun baas. Je zal ze minder vaak alleen zien spelen hiermee. Let wel op dat de bal niet makkelijk stuk kan gaan. Een Duitse herder heeft ontzettend sterke kaken en de kauwen vaak graag op hun speelgoed.

Een bal gooien kan je rustig een paar keer doen met je hond maar houd er wel rekening mee dat de hond vaak rare, over fanatieke bewegingen maakt tijdens het apport en dat is niet goed voor zijn gewrichten. Als je een balletje gooit is dat prima maar houdt dat bij een paar keer en doe dit niet een uur lang achter elkaar.

Een paar goede voorbeelden zijn:

Duitse herders houden van rennen

Duitse Herders hebben veel beweging nodig. Ze vinden het dan ook heerlijk om lekker lang te rennen. Ze zijn namelijk gefokt om lang te draven en hebben ontzettend veel uithoudingsvermogen. Neem je Duitse herder mee fietsen. Het eerste jaar is het beter om niet met je hond te gaan fietsen omdat dan de botten nog niet volgroeid zijn. Wat wel gedaan kan worden is het rustig naast de fiets wandelen zodat de hond went aan de fiets. Als de hond 2 jaar oud is dan is het kraakbeen grotendeels bot geworden en dan is het veilig om het fietsen te introduceren als regelmatige vorm van bewegen.

Het fietsen moet bij voorkeur op een redelijk zachte ondergrond voor de hond plaatsvinden, bijvoorbeeld de hond loopt in het gras of zand naast het fietspad. Als je gaat fietsen zorg er dan voor dat de je de hond ervoor hebt uitgelaten. Je houd de hond aan de veilige kant van de fiets, dus rechts van de fiets. Zorg ervoor dat de riem los in je hand ligt en niet vast zit aan een stuur of ergens anders aan vast zit. Als de hond onderweg per ongeluk ergens blijft haken of onderweg plotseling stopt dan zal niet direct vervelende ongelukkig veroorzaken.

Je Duitse herder moet in een drafje naast je fiets lopen en zeker niet rennen. Doe dit ongeveer 5 tot 10 minuten per keer en dan 3 keer per week. Er moet minimaal 1 pauze dag tussen de fiets dagen zitten. Controleer na elke fietssessie de voetzolen van je hond op beschadigingen. De Duitse herder heeft namelijk een hele hoge pijngrens en zal snel door zijn pijn heen lopen. Als je tijdens het fietsen merkt dat de hond anders gaat lopen, breek dan direct het fietsen af en controleer ook de voetzolen, als je hier niets aan ziet loop dan met de fiets naar huis en hou 2 rustdagen.

Duitse herders vinden trainen leuk

Duitse herders zijn erg gericht op baas. Ze doen dan ook niks liever dan werken (trainen) voor en met hun baas. Ga dus met je Duitse herder trainen. Gewoon gehoorzaamheid of behendigheid-training zal je Duitse herder ontzettend leuk vinden. Als je gaat trainen met je Duitse herder is dus theoretisch kennis belangrijk want dit zijn intelligente dieren die twijfel snel zullen merken. Je moet dus goed weten wat je doet en met welk doel je dat doet. Als je niet duidelijk hebt wat je doel is voor de training dan kan je beter nog even wachten met de training. Eerst moet je doel duidelijk zijn wat wil je met de training. Als je dit goed inzichtelijk hebt zal het trainen gemakkelijker en efficiƫnter verlopen. Je boekt dan de resultaten die je wilt.

Lees het e-boek om de training tot een succes te maken. Dit zal je veel tijd en frustratie schelen, ook als je al eerder een Duitse herder (of andere hond) hebt gehad is het handig om nieuwe inzichten te lezen of om je kennis op te halen.

Handboek Duitse herders

Al die theorie moet je natuurlijk wel consequent toepassen in de praktijk, maar je zal zien dat als consequent dit doet zal je snel het gewenste gedrag zien. Hierdoor raak je alleen maar meer gemotiveerd om dit toe te passen en nog meer met je hond te trainen. Je zal het plezier gaan inzien van het samen trainen met je hond. Je bent minder gefrustreerd en je band wordt hierdoor ook veel sterker met je hond. Een grote win-win situatie dus!

Andere interessante artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *