Welk voer je koopt voor je Duitse herder pup is belangrijk voor een goede bot en spieropbouw voor je hond. Zodra je Duitse herder pup 8 weken is, gaat de pup mee naar huis. Welk voer ga je aan de pup geven? Welk voer is geschikt je pup? En welk voer kan je beter niet aan je pup geven?
Voer van de fokker voor je Duitse herder pup
Als de pup 8 weken is dan eet hij alleen brokken. Hij is van moedermelk en eventueel na pap overgestapt naar brokken. Dit is allemaal in de eerste 8 weken van zijn leven gebeurt, een hele verandering dus. Het nog volop in ontwikkeling maagje moet de nieuwe voeding gaan verwerken. Het wennen aan nieuw voedsel gaat vaak gepaard met wat diarree. Diarree zorgt ervoor dat niet alle voedingstoffen goed kunnen worden opgenomen. Aangezien de pup volop in de groei is, is dit niet gewenst. Wees er dus alert op dat de diarree niet te lang aanhoudt. Kijk goed of je Duitse herder pup actief is en niet vermagerd. Als dit wel zo is dan moet je naar de dierenarts met hem.
Wissel niet te vaak van voersoort, als je toch wilt overstappen. Combineer dan eerst het oude voer met het nieuwe voer en stap geleidelijk over. Als je de pup net mee in huis krijgt is het misschien niet verstandig om gelijk overstappen naar ander voer dan dat de fokker geeft. De pup heeft namelijk al veel nieuwe indrukken en wat stress te verwerken. Nieuw voer erbij zal hem op dat moment geen goed doen. Neem een zak voer over van de fokker of koop zelf een zelfde zak voer die de fokker geeft aan de pup.
Puppy voer
Het is in ieder geval belangrijk dat je pup speciaal puppy voer koopt. Een puppy is volop in de groei en heeft andere voedingstoffen nodig dan een volwassen hond. Voornamelijk het eiwit gehalte is hoger in het puppy voer en het voer is samengesteld dat makkelijker te verteren is. Hierdoor raakt de maag van de pup niet overbelast en worden de voedingstoffen opgenomen voor een goede opbouw van de botten en speren.
Ook zitten er vaak meer vetten en vezels in het puppy voer zodat de pup in zijn groei goed op gewicht blijft. Doordat het eten licht verteerbaar is zal de Duitse herder pup ook meerdere keren per dag eten moeten krijgen. De eerste 8 weken is de pup bij de fokker. Vanaf 2 maanden kan je de pup ongeveer 4 keer per dag te eten geven. Vanaf 4 maanden 3 keer per dag en vanaf ongeveer 6 maanden kan je overgaan naar 2 keer per dag. Let op dit verschilt per hond en ook hoe actief de hond is.
Het is dus belangrijk dat je blijft kijken naar je hond of hij er gezond uit ziet. Wordt hij een beetje dun geef hem dan tijdelijk een keer meer per dag te eten. Wordt hij te zwaar dan volstaat misschien 1 keer per dag minder te eten. De hoeveelheid die je per keer kan geven staat altijd op de verpakking van het product, houd je daaraan.
Daarnaast kan het goed zijn om de gewrichten van de snelgroeiende Duitse herder pup met extra naast het voer te ondersteunen. Een Duitse herder groeit namelijk in een paar maanden erg snel en dit heeft grote invloed op de gewrichten en botten van je pup. De darmen van een Duitse herder pup kunnen niet altijd even goed de nodige bouwstoffen uit het voer halen. Primeval Artrose Gelatinaat Puppy – 350 gr bestaat uit extra bouwstoffen die ervoor zorgen dat in deze groeiperiode de gewrichten zich ontwikkelen naar stevige gewrichtskapsels, banden en pezen. Daarnaast draagt dit bij aan de aanmaak van gewrichtssmeer zodat er voldoende smering aanwezig blijft voor soepele gewrichten.
Junior voer
Vanaf ongeveer 7 maanden kan je van puppy voer overstappen naar junior voer. Dit kan je geleidelijk doen door tijdelijk het puppy voer en het junior voer te mengen om vervolgens langzaam over te gaan naar enkel junior voer. Je zorgt hiervoor dat de maag niet plotseling wordt overbelast en hiervan klachten krijgt. De junior fase zal vaak blijven tot de hond 15 maanden of 24 maanden is. Tot die tijd kan je het junior 2 of 3 keer per dag blijven geven.
Traktatie aan je pup
Je kan je Duitse herder pup traktaties geven. Er zijn wel een paar dingen waar je dan op moet letten. Als je een kluifje geeft zorg er dan voor dat deze niet te hard of te glad is. Hierdoor kunnen namelijk tandjes afbreken. Opgedroogd bot is te hard, kies liever voor voor opgedroogde spieren/pezen. Bot zorgt ook voor veel calcium wat niet goed is voor het verteringsstelsel van de pup.
Let er ook op dat er geen losse stukken aan het bot zitten, dit in verband met verstikkingsgevaar. Bij het trainen zijn kleine zachte traktaties het beste. Hij kan ze snel en makkelijk opeten zonder dat hij last krijgt van zijn maag, zodat jullie verder kunnen trainen.
Daarnaast kan je natuurlijk ook kleine traktaties geven bij bijvoorbeeld het aanleren van gewenst gedrag. Neem hiervoor kleine (mini) koekje die hij in 1 keer weg kan eten. Het moet een kleine traktatie blijven en niet een maaltijd vervangen. De maagjes zijn nog best klein kunnen nog best snel van slag zijn door grote hoeveelheden.
Misschien is het ook interessant om dit artikel ook te lezen over de eerste weken van de pup.
Of
De eerste 12 maanden van je Duitse herder!
Deze gids geven wij GRATIS weg. Vul je naam en mail adres in en ontvang de gids direct in je mailbox! (check je ongewenste mailbox als je het niet direct binnen krijgt)