Hoelang mag een Duitse herder puppy wandelen?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Als je net een Duitse herder puppy hebt opgehaald wil je natuurlijk met je pup gaan wandelen, spelen en trainen. Maar hoe lang kan een Duitse herder puppy actief bezig zijn en na hoeveel tijd ongeveer moet je stoppen met wandelen. Hieronder vind je uitleg over hoe lang je met je Duitse herder pup kan spelen en wandelen.

Lees hier alles over de groei en ontwikkeling van een Duitse herder pup!

Wandelen met je Duitse herder puppy

Duitse herder pup

Als je gaat wandelen met je puppy hou dan de regel aan dat elke levensmaand ongeveer voor 10 minuten staat. Dus is je pup 3 maanden dan kan hij maximaal 30 minuten wandelen. Let op, wandelen is natuurlijk iets anders dan rennen of intensief spelen. Als je merkt dat de 10 minuten wandelen per levensmaand te veel is kan je dit ook op 7 minuten zetten of zelfs nog lager bijvoorbeeld op 5 minuten per levensmaand.

Doe deze langere wandelingen niet vaker dan 2 รก 3 keer per dag met je pup anders zal je pup zeker in de begin maanden uitgeput raken. Blijf ook tijdens de wandeling altijd naar je pup kijken, gaat hij vaak zitten/liggen of erg hijgen. Dan zal hij moe zijn en is het tijd om te stoppen. Laat je pup dan uitrusten in de bench zodat hij daarna weer uitgerust met je spelen of dat je wat met hem kan trainen.

Wil je meer weten over hoe je het beste de eerste weken met je pup kan doorkomen? Lees dan dit artikel eens voor goede handvaten

Hoelang kan je spelen met je Duitse herder puppy?

Als je speelt met je pup hou dan 5 minuten per levensmaand aan. Speel met je pup niet te ruw en laat hem geen onverwachte bewegingen maken, dit is namelijk erg slecht voor zijn botten structuur omdat die in de eerste levensmaanden erg snel groeien. Gooi dus ook geen stok of bal waar je pup achteraan gaat rennen, want ook dan maakt je pup te veel abrupte bewegingen die slecht zijn voor zijn botten en spieren. Zorg voor speelgoed waar hij zelf mee kan spelen zoals een flostouw. Of bekijk onze speelgoed top 5!

Ook spelen met andere pups moet goed gecontroleerd zijn, zorg dat het niet te wild aan toe gaat en kies liever voor een rustige pup of hond als speelkameraadje dan een hele drukke pup. Hierdoor voorkom je blessures en leert je pup om een goede manier te spelen.

Duitse herder pup

Hoe lang kan je trainen met je pup

handboek Duitse herder

Voor het tijd van trainen van je pup kan je hetzelfde schema aanhouden als spelen met je pup. De concentratieboog van een pup is vaak nog erg kort, waardoor hij dus niet langer dan 5 minuten per levensmaand kan volhouden. Stop eerder als je pup te veel is afgeleid of moe is. Je wilt natuurlijk dat de training effectief is en dat kan je alleen behalen als je Duitse herder pup aandacht heeft voor jou en datgene wat je van hem wilt. Liever kort trainen en vaak dan lang trainen en minder frequent.

Herhaling en inricht van de training zorgen voor een succesvolle opvoeding van je pup. Ook werkt dit veel motiverende voor jezelf om kort te oefenen, in je tuin en resultaat ziet van de training. Lange trainingen waarmee je dus evenveel tijd kwijt bent dan de frequente korte trainingen hebben veel minder resultaat.

Wil je ook een puppy cursus volgen met je Duitse herder pup, lees dan hier verder waar je op moet letten bij het vinden van een goede puppy cursus.

Duitse herder pup vanaf 10 maanden

Zodra je pup richting een jaar oud gaat is hij voor 80-90% in hoogte volgroeid. De botten structuur is zo goed als voltooid. Je kan vanaf deze leeftijd lichamelijk meer van hem gaan vragen, maar bouw dit altijd wel op met behulp van een opbouwschema.

Tussen de 12 maanden en de 24 maanden zal de spieropbouw nog verder doorontwikkelen. Vanaf ongeveer 2 jaar is je Duitse herder volgroeid en is hij volwassen.

De eerste 12 maanden van je Duitse herder!

Deze gids geven wij GRATIS weg. Vul je naam en mail adres in en ontvang de gids direct in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *