Wat kost een Duitse herder?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Naast de aanschafkosten van de Duitse herder zijn er natuurlijk ook de dagelijkse of de regelmatig terugkerende kosten. Denk hierbij aan voer, attributen en dierenartskosten. Wat kost een Duitse herder nu eigenlijk gemiddeld per maand? En wat voor kosten maak je voor je Duits herder?

voer voor Duitse herder

Wat zijn de voerkosten voor een Duitse herder?

De kosten die je maakt voor het voer zijn natuurlijk afhankelijk van het voer wat je koopt. Koop je goedkoper voer, of ga je voor de Royal Canin of ga je voor rauw vlees zoals van Barf. De kosten zijn snel 1 a 2 euro per dag. Natuurlijk kan je de hond ook hondenkoekjes geven als traktatie dan moet je dat er nog bij op tellen. Voor het voer heb je eenmalige aanschafkosten van een voerbak. Als je meer wilt lezen over welk voer je je Duitse herder het beste kan geven lees dan hier verder.

Hoeveel kost de Dierenarts?

Jaarlijks moet je Duitse herder naar de dierenarts. Er vindt dan een algemene gezondheidsinspectie plaats. De dierenartsen bekijken dan zijn gebit, vacht, gewicht, oren en ogen. Hiervoor betaal je consult kosten. De dierenarts kan je dan indien nodig adviezen geven over de gezondheid van je hond.

vaccinatie voor Duitse herder

Daarnaast geeft je dierenarts vaccinaties. Sommige vaccinatie moeten jaarlijks worden herhaald en anderen moeten 1 keer per 3 jaar. Als je je herder meeneemt op vakantie moet de hij een extra vaccinatie krijgen. Als je je hond niet meeneemt op vakantie maar als hij naar een kennel gaat voor jouw vakantie periode dan moet hij ook de vaccinatie kennelhoest krijgen.

De kosten van de dierenarts kunnen dus erg uiteenlopen maar gemiddeld ben je hier 100 euro per jaar aan kwijt. Natuurlijk zijn er ook de eenmalige dierenarts kosten zoals een sterilisatie of castratie of andere ziektekosten bij gerekend.

Neem je een Dierenverzekering?

Nu gaan je er vanuit dat je Duitse herder gezond is en dat moet je ook zeker blijven doen! Maar je hond kan een keer “iets” krijgen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, een ziekte, helaas gebeuren die dingen. Hierdoor kunnen de dierenarts kosten wel eens oplopen. Dan kost je Duitse herder meer dan je verwachte om deze onverwachte kosten te minimaliseren is dus verstandig je hond te verzekeren in een hondenverzekering. Bereken hier je premie voor je hondenverzekering. Dit komt neer op ongeveer 35 euro per maand. Dit is afhankelijk van het verzekeringspakket dat je neemt.

Neem je de Duitse herder mee op vakantie?

Als je je hond mee kan nemen is dat natuurlijk hartstikke fijn en super gezellig maar sommige vakantie bestemmingen zijn niet heel geschikt voor een hond. Denk maar eens aan een heel warm land met veel strand. Door de wollige ondervacht van de Duitse herder zal hij niet erg blij zijn bij erg hoge temepraturen. Vaak zijn de honden op de toeristische stranden niet welkom en in sommige vakantiehuisjes of hotels zijn honden niet welkom. Je kan je hond dan onder brengen in liefdevolle vakantieopvang. Het kiezen van een geschikte vakantie opvang is echt persoonlijk en waar je jezelf goed bij voelt. De prijs voor zo een vakantie opvang ligt tussen de 10 en 15 euro per dag.

Hoeveel geef je uit aan attributen?

Als laatste de attributen, want wat heeft je hond nog meer nodig? Dit verschilt natuurlijk per huishouden maar een hondenkleedje, wat speeltjes, een riem en een goede voerbak heeft bijna iedere hondenbezitter wel. En soms gaat er ook iets stuk of is het gewoon versleten. Dit samen zorg er ongeveer voor dat een hondenbezitter zo een 100-200 euro.

Je moet je Duits herder ook regelmatig ontwormen en behandelen tegen teken en vlooien. Dit kost ongeveer tussen de 50 en 100 per jaar.

Duitse herder en honden

Heb je een uitlaatservice nodig?

Als je niet in de gelegenheid bent omdat je bijvoorbeeld lange dagen van huis weg bent om je hond uit te laten overdag, dan kan je er voor kiezen om je hond door een hondenuitlaatservice te laten uitlaten. Je Duitse herder wordt dan lekker een uurtje meegenomen voor een flinke wandeling. Je betaald hier gemiddeld tussen de 10 a 15 euro voor per wandeling.

Eenmalige kosten

Veel eigenaren kiezen ervoor hun hond vroeg of laat te steriliseren of te castreren. De reuen maken minder testosteron aan waardoor ze vaak rustiger en minder dominant zijn. Een teefje heeft dan niet meer de 2 jaarlijkse loopsheid. Een sterilisatie of castratie kosten tussen de 200 a 300 euro.

Samengevat

Wat kost een Duitse herder? Een Duitse herder is echt een toevoeging op je leven. Ze zijn altijd vrolijk als je weer thuis komt. En willen dolgraag met en voor je werken. Alleen kosten Duitse herders wel geld zoals je hierboven hebt gelezen misschien wel meer dan je eerst realiseerde. Let er wel op dat dit gemiddelden zijn je hebt natuurlijk zelf in hand wat je uitgeeft en wat je wel of juist niet koopt voor je herder. Gemiddeld ligt de kosten voor een Duitse herder tussen de 50 en 150 per maand.

Duitse herder pup speelt

Andere mensen vonden ook interessant